IFK Aspudden-Tellus

Referat: Västerhaninge IF - IFK Aspudden-Tellus

Skön seger med 4-1 mot Aspudden på en regntung plan.

Svår match efter den senaste urladdningen mot Rågsved. Västerhaninge kom till spel kraftigt decimerat. Sjukdom, skador och avstängningar men så är det nog för de flesta lagen just nu. Vi fick till och med kalla upp spelare från p-04 gänget skönt att det är möjligt mer om det lite senare.

Västerhaninge tog tag i spelet direkt och skapade chanser omgående, efter 7 minuter kom ledningsmålet. Mohammed drev in från kanten sköt bollen mot mål men den letade sig istället fram till Jonte som enkelt kunde rulla in 1-0. Det skulle dröja till den 39:e innan Västerhaninge ökade på till 2-0. Denna gång var det ett skott utifrån av Freddan som styrdes av en aspuddenförsvarare in i mål. 2-0 var ställningen i paus. Västerhaninge borde nog ha gjort ytterligare något mål men Aspuddens målvakt Edvin Hall höll Aspudden kvar i matchen.

Andra halvlek sker en scenförändring Aspudden flyttar upp laget samtidigt som Västerhaninge börjar slarva både i inställning och i struktur. Chia går sönder i den 47:e och in kommer Isak Edling som i och med det debuterade i A-laget. Inga nerver på den pojken. Det såg ut som han inte gjort annat än spelat seniorfotboll. En grym insats där han inte bad om ursäkt i någon situation.
Reducering 2-1 kom dock på en omställning i den 61:a minuten, onödigt då matchen kändes kassaskåpssäker. Nu pressade Aspudden på för en kvittering det innebar även att Västerhaninge fick lägen att punktera matchen men Edvin Hall !!! Vad är det för räddningar han gör? Det vi minns mest Mohammeds nick från nära håll samt Amins avslut från nära håll. Edvin visade verkligen att han är en grym närspelsmålvakt, Aspuddens bäste spelare. Men målet skulle komma. Max som kom in sista 25, kul att han är tillbaka, blir neddragen i straffområdet i den 84:e med straff som följd. Jonte tar hand om den och sätter den distinkt i mål, matchen är klar.
På övertid, en lång boll som Edvin missbedömer och Max kan runda honom och rulla in slutresultatet i den övergivna buren.

Skönt med en seger. Ny träningsvecka med B-lags match därefter väntar en svår bortamatch mot FOC Farsta. Vi får hoppas att vi får tillbaka lite spelare den matchen.